Huiswerkklas OSB


Algemene informatie
Hoe werkt de huiswerkklas
Regels Huiswerkklas OSB


Algemene informatie

Heb je problemen met een bepaald vak, word je thuis snel afgeleid of wil je onder begeleiding lekker rustig je huiswerk maken? Zit je op de OSB?

Dan kan je terecht bij Huiswerkklas OSB. Bij vakbekwame medewerkers kan je om ondersteuning vragen bij het maken van je huiswerk. Op de OSB zitten we in een computerlokaal. Dit is een ruimte waar computers staan die de leerlingen kunnen gebruiken voor het opzoeken van informatie op het internet voor bijvoorbeeld werkstukken. Hiervoor heb je wel een inlognaam en een wachtwoord nodig. De huiswerkklas op de OSB is alleen open voor leerlingen die op de OSB zitten.

Voor aanmelden ga je naar Mirjam Brugts (tijdens openingstijden van de huiswerkklas). Dan krijg je een formulier. Dat vul je in en je laat dit ondertekenen door je ouders/verzorgers. Daarna lever je dit formulier weer bij Mirjam Brugts in. De intake vindt plaats tijdens de eerste keer dat je naar de huiswerkklas komt.

Huiswerkklas OSB kost €20,- per schooljaar. Hiervoor kan een leerling drie keer in de week komen, maar twee keer mag ook. De €20,- is een borg. Als je aanwezig bent op de dagen dat je hebt afgesproken of je hebt afgemeld bij verhindering, krijg je dit geld aan het einde van het schooljaar weer terug.

Wil je meer informatie over de huiswerkklas? Kom dan tijdens openingstijden van de huiswerkklas langs in de Mediatheek Onderbouw.

Adres OSB: Gulden Kruis 5, 1103 BE, Amsterdam

Hoe werkt de huiswerkklas?

De drie belangrijkste punten om te onthouden

  1. Je komt naar de huiswerkklas voor jezelf

    Je bent hier niet voor je moeder, voor je mentor, of voor je vriendjes, maar voor jezelf om je huiswerk te maken en hier hulp bij te krijgen. Je hebt dus zelf verantwoordelijkheid om je spullen in orde te hebben en te krijgen, en vraagt hulp als je hier hulp bij nodig hebt. Je neemt zelf je huiswerk mee, zorgt zelf dat je de juiste dingen bij je hebt (bv. rekenmachine, geo-driehoek). Als je dit een keer bent vergeten, hebben wij dit in de kast. Ook woordenboeken en atlassen zijn beschikbaar.

  2. Je bent hier met anderen.

    Altijd als je een ruimte deelt met anderen, zijn er regels waar je je aan moet houden. De regels van de school gelden dus ook in de studiezaal, vooral met als doel dat iedereen rustig en netjes kan werken.

  3. Je maakt een afspraak met de studiezaal, dus houd je hier ook aan

    Wij kunnen je niet helpen als jij niet komt wanneer je dat afspreekt. Als je niet kunt of hoeft (bv. je hebt je huiswerk al af), dan kom je tijdens openingstijden langs om dat te melden of je laat dit per mail weten. Als je zonder bericht afwezig bent, krijg je binnen een week een bericht van ons. Mocht je vier keer afwezig zijn geweest zonder afbericht, dan word je uitgeschreven. Je moet dan een maand wachten voordat je je weer kan komen inschrijven.

lokaal

De huiswerkklas is ondergebracht in een computerlokaal.

Openingstijden

De huiswerkklas is dinsdag, woensdag en donderdag geopend van 14.30 tot 16.30. Tussen 15.30 en 15.45 uur kun je in de kantine even bijkletsen. Daarvoor en daarna kun je aan de slag. Als de school dicht is, zijn wij dat ook.


Schema tijden huiswerkklas OSB

dinsdag
woensdag
donderdag
inloop
14.30-14.45 uur
14.30-14.45 uur
14.30-14.45 uur
werkfase 1
14.45-15.30 uur
14.45-15.30 uur
14.45-15.30 uur
pauze
15.30-15.45 uur
15.30-15.45 uur
15.30-15.45 uur
werkfase 2
15.45-16.30 uur
15.45-16.30 uur
15.45-16.30 uur
einde
16.30 uur
16.30 uur
16.30 uur


Uitschrijven

Als je door ons wordt uitgeschreven (vanwege afwezigheid, of vanwege onbehoorlijk gedrag), dan krijg je je inschrijfgeld niet terug. Als je zelf besluit niet meer te komen, dan krijg je je inschrijfgeld natuurlijk wel terug.

Regels gebruik computers huiswerkklas OSB

Regels Huiswerkklas OSB

Aanwezigheid
Gedrag
Samenwerken Betaling Uitschrijven